![Gluten-free Bacon and Sweetcorn Muffins Gluten-free Bacon and Sweetcorn Muffins](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9B857323-B5BC-411D-9AC2-C9FCF06BB2C0/Derivates/06da781d-5014-4b0c-87ce-4dbf031f2d9d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g tinned sweetcorn, drained
- 240 g smoked bacon, sliced (2 cm)
- 10 g olive oil
- 80 g unsalted butter, diced
- 250 g gluten-free self-raising flour
- 125 g water
- 4 medium eggs
- 1 tsp xanthan gum
- ¼ tsp garlic powder (opcjonalnie)
- ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1091.6 kJ / 260.9 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 258.7 mg
Alternatywne przepisy
Gluten-free Butter Biscuits
1h
Gluten-Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1h
Gluten-free Chocolate Brownies
1h
Gluten-free Gingerbread Biscuits
1h 30min
Gluten-free Glazed Doughnut Bites
2h
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2 Std. 50 Min
Gluten Free Lemon Cupcakes
1h 15 min
Chocolate Chip Gluten-Free Loaf
1u. 10min
Gluten-free Scones with Berry Chia Jam
1h
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1h
Gluten-free Coconut and Raspberry Muffins
1h
Gluten-free Pizza Two Ways
2u. 45min