Sauté de légumes aux oeufs et riz (Hestan Cue™)

Sauté de légumes aux oeufs et riz (Hestan Cue™)

2.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

Oeufs et riz
  • 3 œufs de gros calibre
  • sel casher Diamond Crystal®, au goût
  • poivre noir moulu au goût
  • 225 g riz long grain
  • 995 g d'eau
  • 2 c. à thé de sel casher Diamond Crystal®
Légumes sautés
  • 45 g d'huile à haute température (végétale, pépins de raisins, canola) à frire
  • 255 g de brocoli ou 225 g de broccolini
  • 85 g d'oignons jaunes
  • 70 g de carottes
  • 85 g de poivrons rouges
  • 2 gousses d'ail
  • ½ c. à thé de sel casher Diamond Crystal®
  • ¼ c. à thé de flocons de chili
  • 1 c. à soupe de jus de citron
  • sauce soja au goût
  • huile de sésame au goût

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 319 kcal / 1335 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1041 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...