Agneau marocain et couscous aux citrons confits

Agneau marocain et couscous aux citrons confits

5.0 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz.
8 portions

Składniki

Épices et agneau
  • 1 citron
  • 1 bouquet de persil frais feuilles seulement
  • 60 g d'huile d'olive vierge extra
  • 1 gigot d'agneau désossé (2,5 kg-3,5 kg)
    1 gigot d’agneau avec os, (2,5 kg-3,5 kg)
  • 16 gousses d'ail (6 + 10)
  • 5 c. à soupe de ras el-hanout
  • 2 c. à thé de sel
Sauce au yogourt
  • ½ bouquet de coriandre fraîche
  • 340 g de yogourt grec 0% M.G.
  • 1 - 2 c. à thé de ras el-hanout
  • 60 g de miel
Couscous aux citrons confits
  • 395 g de graines de couscous
  • 1 - 2 citron confit
  • 510 g de bouillon de poulet
  • 170 g de cerises séchées
  • 60 g de pignons de pin
  • ½ bouquet de coriandre fraîche plus un supplément pour garnir

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 592 mg
Białko 71 g
Kalorie 3301 kJ / 789 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...