Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 steaks de surlonge ou faux-filet
- d'huile d'olive pour pulvériser
- 30 g de parmesan, coupée en morceaux (3 cm)
- 30 g d'échalotes
- 2 c. à soupe de beurre non salé, divisé
- 140 g de champignons bruns frais
- 15 g d'huile d'olive vierge extra
- 155 g de riz spécial risotto (par exemple Carnaroli, Arborio) 14-15 minutes de cuisson
- 30 g vin blanc sec
- 410 g d'eau
-
15
g cube de bouillon (pour 500 ml) viande ou légume
lub ½ c. à thé bombée de bouillon déshydraté viande ou légume - ½ c. à thé de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5333.4 kJ / 1274.7 kcal
- Białko
- 80.6 g
- Węglowodany
- 68.2 g
- Tłuszcz
- 72.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 989.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de crevettes aux baies roses
30 Min
Terrine de campagne
Brak ocen
Muffins ciboulette-jambon fumé
45 Min
Shakshuka au poivron jaune et avocat
25 Min
Asperge et saumon sauce hollandaise
35 dk
Tartelette sans cuisson, saumon et aneth
1 Std. 15 Min
Petits flans aux asperges
55 Min
Saucisses doigts d'Halloween
1sa
Mimosa tropical
5 Min
Saumon en croûte et son risotto au citron
45 Min
Spaghettis bolognaise aux noisettes
30 Min
Feuilleté aux saint-jacques et cabillaud
1h 45min