Aubergine croustillante avec sauce tomate basilic (Hestan Cue™)

Aubergine croustillante avec sauce tomate basilic (Hestan Cue™)

3.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

Sauce tomate et basilic
  • 2 gousses d'ail
  • 30 g d'huile d'olive vierge extra
  • ½ c. à thé de flocons de chili
  • 795 g de tomates concassées en conserve
  • 1 c. à thé de sel casher Diamond Crystal®
Aubergine croustillante
  • 1 aubergine (395-450 g)
  • sel casher Diamond Crystal®, au besoin pour saupoudrer
  • 225 g d'huile à haute température (végétale, pépins de raisins, canola) à frire
  • 60 g de farine tout-usage
  • 115 g de chapelure panko
  • 15 g d'ail en poudre
  • 15 g d'oignon en poudre
  • 15 g de paprika en poudre
  • 3 œufs de gros calibre
  • 20 feuilles de basilic frais ciselées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 327 kcal / 1368 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 12 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 1220 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...