Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pains naans
- 60 g de beurre doux, à température ambiante, en morceaux
- 315 g d'eau
- 2 ¼ c. à thé de levure sèche active
- 70 g de lait entier
- 1 œuf de gros calibre
- 625 g de farine tout-usage, et un peu plus pour fariner
- 2 c. à thé de sel casher, Diamond Crystal®
Houmous
- 60 g de graines de sésame grillées
- 1 gousse d'ail
- 425 g de pois chiches en conserve, égouttés
- 60 g d'eau
- 30 g de jus de citron
- 45 g d'huile d'olive vierge extra, séparée (30 g +15 g)
- ¼ c. à thé de sel casher, Diamond Crystal®
- ½ c. à thé de paprika fumé moulu
- 10 c. à soupe d'huile d'olive vierge extra, à frire
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 2318 kJ / 554 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 843 mg
Alternatywne przepisy
Beurre de culture
12 godz. 15 min
Mousse au beurre d'arachides et bananes
35 min
Sour au citron et gingembre
15 Min
Trempette mexicaine étagée
25 min
Filet de porc chimichurri et sa salade de riz tiède
13h 20min
Ricotta de noix de macadam (Matthew Kenney)
8h 30min
Barres de céréales (Ben) Métrique
1 godz. 10 min
Pain banique
Brak ocen
Brownies à la stout
45 min
Tarte aux pacanes à l'érable
1h 15min
Trempette chaude aux épinards et artichauts
20 min
Petits pains mollets
2h 15min