
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 85 g de poivron rouge en morceaux
- 85 g de poivron vert en morceaux
- 45 g d'huile d'olive vierge extra
- 115 g de cuisses de poulet désossées, sans peau coupées en morceaux
- 16 anneaux de calamar crus
- 100 g de tomates en petits dés, en conserve
- 1 pincée de safran (opcjonalnie)
- ½ c. à thé de sel casher Diamond Crystal®
- 1 pincée de paprika en poudre
- 500 g de fumet de poisson
- 8 moules grattées et ébarbées
- 4 grosses crevettes crues, non décortiquées
- 16 palourdes nettoyées
- 200 g de riz à grain court
- 2 citrons en quartiers, pour garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 649 kcal / 2715 kJ
- Białko
- 47 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Węglowodany
- 47 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 911 mg