Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 85 g de poivron rouge, en morceaux
- 85 g de poivron vert, en morceaux
- 45 g d'huile d'olive vierge extra
- 115 g de cuisses de poulet désossées, sans peau, coupées en morceaux
- 16 anneaux de calamar crus
- 100 g de tomates en petits dés, en conserve
- 1 pincée de safran
- ½ c. à thé de sel casher, Diamond Crystal®
- 1 pincée de paprika en poudre
- 500 g de fumet de poisson
- 8 moules grattées et ébarbées
- 4 grosses crevettes crues, non décortiquées
- 16 palourdes nettoyées
- 200 g de riz à grain court
- 2 citrons, en quartiers, pour garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2715 kJ / 649 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 911 mg
Alternatywne przepisy
Le Détox (Métrique)
5min
Pizza à la mozzarella de noix de cajou (Matthew Kenney)
Brak ocen
Boulettes de viande rôties et pommes de terre épicées
1h
Pâte umami
5min
Gemista (2 portions)
2h
Ragoût de fruits de mer
1h 5min
Crevettes Tikka Masala (Hestan Cue™)
40min
Le Coup de pouce immunitaire (Métrique)
5min
Kimchi risotto
30min
Steak au Poivre
20 min
Le Belle bette, bonne mine (Métrique)
10 min
Poulet au chili et à la lime avec riz de chou-fleur
1h 10min