Wersje kompatybilne
Crema de guisantes con calamares y tomates salteados
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de agua
- 400 g de guisantes congelados
- 600 - 800 g de anillas de calamar
- 5 - 6 pellizcos de sal
- 30 g aceite de oliva
- 1 diente de ajo
- 24 tomates cherry enteros
- 1 - 2 ramitas de menta fresca (solo las hojas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1271 kJ / 303 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 23.2 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 263.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de guisantes y jengibre. Salmón al limón con brócoli
50 min
Huevos en cocotte con guisantes y jamón
30min
Crema de hummus con mejillones
30min
Vichyssoise de espárragos
30min
Alcachofa en su crema con gambas y jamón
1h
Crema de judías verdes
35min
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30min
Guisantes con jamón y sepia
50 min
Crema de patatas, puerros y zanahorias
45min
Crema de zanahoria y espárragos con almendras
30min
Crema de calabacín y aguacate
30min
Crema de guisantes
30min