Spansk kjøttpai

Spansk kjøttpai

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
20 stykker

Składniki

Deig
  • vann
    100 g
  • hvitvin
    80 g
  • svinefett
    60 g
  • olivenolje
    25 g
  • fersk gjær smuldret opp
    25 g
  • sukker
    1 klype
  • hvetemel
    500 g
  • egg, medium
    2
  • salt
    10 g
Marinert kjøtt
  • svin ytrefilet skiver (ca. 2 cm tykt, 5 cm x 5 cm)
    600 g
  • vann
    250 g
  • salt
    1 ts
  • paprika krydder, søtt
    1 ts
  • malt svart pepper
    ½ ts
Egg
  • egg, medium kalde
    4
  • vann for å fylle til 1 l
Montering
  • chorizo Iberico, skiver (0,5 cm)
    150 - 200 g
  • ibericoskinke tynne skiver
    100 g
  • eggeplomme pisket
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stykke

Sód 261.7 mg
Białko 13.9 g
Kalorie 1118.2 kJ / 267.3 kcal
Tłuszcz 13.7 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 20.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie