Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour les ramequins
- 80 g de sucre roux
- 4 œufs
- 100 g de farine de blé
- 300 g de lait
- 1 pincée de sel
- 400 g de pêches, coupées en grosses lamelles
- 250 g de framboises fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1070.8 kJ / 254.7 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 162.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1u.
Clafoutis aux prunes
1h 15min
Clafoutis abricot-romarin
55min
Cake aux abricots et au citron
55min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1h 10min
Clafoutis aux abricots
55min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Crumble aux pêches et au romarin
45 min
Cuajada aux abricots
50min
Crumble aux prunes
40min