Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de tofu firme
- 910 g de agua
- 70 g de harina de trigo
- 1 ½ cdita de sal
- 220 g de arroz para sushi
- 1 diente de ajo, pelado
- 15 g de jengibre, pelado y en rebanadas (2 mm)
- 85 g de manzana, en trozos
- 150 g de zanahoria, en rebanadas (0,5 cm)
- 100 g de cebolla blanca, en octavos
- 30 g de aceite vegetal
- 3 cditas de curry en polvo
- 1 cdita de garam masala
- 50 g de catsup
- 2 cda de salsa de soya
- 20 g de salsa de soya obscura, sin gluten (opcjonalnie)
- 2 cdas de azúcar morena
- aceite vegetal, para freír
-
200
g de panko
lub 200 g de pan molido - hojas de cilantro, frescas, para decorar
- semillas de ajonjolí, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3394.3 kJ / 811.3 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 117.7 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 992.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soya al pastor
40min
Mujaddara (arroz con lentejas)
1h
Hamburguesa de quinoa roja
40min
Curry vegano con tofu
30min
Chiles rellenos de soya
45min
Setas con mole verde
40min
Arroz con crema de garbanzos
40min
Bases: bechamel vegana, lentejas rojas, espinacas salteadas y champiñones
2h 20 min
Falafel de coliflor y lentejas rojas
2j 30 menit
Queso Parmesano vegano
5min
Empanadas veganas de espirulina
40min
Soya texturizada a la Vizcaína
1h 10min