Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de tofu firme
- 910 g de agua
- 70 g de harina de trigo
- 1 ½ cdita de sal
- 220 g de arroz para sushi
- 1 diente de ajo, pelado
- 15 g de jengibre, pelado y en rebanadas (2 mm)
- 85 g de manzana, en trozos
- 150 g de zanahoria, en rebanadas (0,5 cm)
- 100 g de cebolla blanca, en octavos
- 30 g de aceite vegetal
- 3 cditas de curry en polvo
- 1 cdita de garam masala
- 50 g de catsup
- 2 cda de salsa de soya
- 20 g de salsa de soya obscura, sin gluten (opcjonalnie)
- 2 cdas de azúcar morena
- aceite vegetal, para freír
-
200
g de panko
lub 200 g de pan molido - hojas de cilantro, frescas, para decorar
- semillas de ajonjolí, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3394.3 kJ / 811.3 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 117.7 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 992.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz jazmín al vapor con té limón
40min
Soya texturizada a la Vizcaína
1 Std. 10 Min
Nigiri sushi
1 Std.
Baba ganoush
40min
Falafel de garbanzos
13 godz.
Arroz con huevo y verduras salteadas (Hestan Cue™)
40min
Curry verde thai vegetariano
35min
Berenjena vegana al curry de Massaman
50min
Tabule TM6
1 Std. 30 Min
Bases: bechamel vegana, lentejas rojas, espinacas salteadas y champiñones
2 Std. 20 Min
Ensalada de quinoa con tofu
55 min
Falafel de coliflor y lentejas rojas
2 Std. 30 Min