Estofado Africano occidental de maní

Estofado Africano occidental de maní

4.8 57 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porción

Składniki

  • 2 diente de ajo pelados
  • 25 g de jengibre en rebandas (2 mm)
  • 100 g de cebolla en mitades
  • 40 g de aceite de coco
  • 400 g de camote en cubos (2 cm)
  • 1 cdita de comino en polvo
  • 1 cdita de sal del himalaya o al gusto
  • 1 cdita de hojuelas de chile seco (opcjonalnie) o al gusto
  • 200 g de puré de jitomates maduros
  • 150 g de mantequilla de cacahuate cremosa
  • 1 cubo de caldo de verdura (para 0,5L) desmenuzado
  • 600 g de agua
  • 280 g de acelga, fresca en rebandas medianas
  • 400 g de garbanzo cocido
  • 100 g de cacahuates tostados, sin sal
  • 3 - 4 ramitas hoja de cilantro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 762 kcal / 3183 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 15.1 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 1371 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...