Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 diente de ajo, pelados
- 25 g de jengibre, en rebandas (2 mm)
- 100 g de cebolla, en mitades
- 40 g de aceite de coco
- 400 g de camote, en cubos (2 cm)
- 1 cdita de comino en polvo
- 1 cdita de sal del himalaya, o al gusto
- 1 cdita de hojuelas de chile seco, o al gusto (opcjonalnie)
- 200 g de puré de jitomates maduros
- 150 g de mantequilla de cacahuate, cremosa
- 1 cubo de caldo de verdura (para 0,5L), desmenuzado
- 600 g de agua
- 280 g de acelga, fresca, en rebandas medianas
- 400 g de garbanzo cocido
- 100 g de cacahuates tostados, sin sal
- 3 - 4 ramitas hoja de cilantro
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3183 kJ / 762 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 15.1 g
- Sód
- 1371 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35 Min
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35 Min
Boloñesa de lentejas
35 Min
Coliflor tikka masala
30 Min
Curry de garbanzos (Chana masala)
20 Min
Ensalada de quinoa con tofu
55 Min
Berenjena vegana al curry de Massaman
50 min.
Curry de lentejas (dahl)
30 Min
Curry de garbanzos y verduras
25 min.
Misoshiru (sopa miso)
15 Min
Sopa miso con verduras
30 Min
Curry vegano de berenjenas
50 min.