Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 diente de ajo, pelados
- 25 g de jengibre, en rebandas (2 mm)
- 100 g de cebolla, en mitades
- 40 g de aceite de coco
- 400 g de camote, en cubos (2 cm)
- 1 cdita de comino en polvo
- 1 cdita de sal del himalaya, o al gusto
- 1 cdita de hojuelas de chile seco, o al gusto (opcjonalnie)
- 200 g de puré de jitomates maduros
- 150 g de mantequilla de cacahuate, cremosa
- 1 cubo de caldo de verdura (para 0,5L), desmenuzado
- 600 g de agua
- 280 g de acelga, fresca, en rebandas medianas
- 400 g de garbanzo cocido
- 100 g de cacahuates tostados, sin sal
- 3 - 4 ramitas hoja de cilantro
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3183 kJ / 762 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 15.1 g
- Sód
- 1371 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35 Min
Curry de garbanzos (Chana masala)
20 Min
Curry verde thai vegetariano
35 Min
Bowl de garbanzos con salsa de cacahuate (vegano)
40 Min
Berenjena vegana al curry de Massaman
50 Min
Ensalada de quinoa con tofu
55min
Estofado picoso de berenjena
30 Min
Curry verde thai vegetariano y arroz al horno con lemon grass TM6
1 Std. 20 Min
Curry de lentejas con coliflor rostizada en cocción lenta TM6
16 Std.
Curry de espinaca y queso fresco
13h
Curry indio de verduras
40 Min
Coliflor tikka masala
30 Min