![Moscato panna cotta with pistachios Moscato panna cotta with pistachios](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A285F7EA-0864-4A77-B915-3D2F267CDBF3/Derivates/BB7D5812-6F65-4E78-91D1-74D1EC27F0B3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g chilled water
- 1 tbsp gelatine powder
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 100 g raw sugar
- 500 g thickened cream
- 270 g full cream milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- 100 g Pink Moscato wine
- 2 drops natural pink food colouring (optional)
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 10874.5 kJ / 2589.2 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 136.8 g
- Tłuszcz
- 215 g
- Tłuszcz nasycony
- 125.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 278.5 mg
Alternatywne przepisy
Panna cotta
6h 15min
Raspberry cloud
12 Std. 5 Min
Pear and burghul salad
40p
Pistachio cheesecakes with mango
2h 30min
Tiropita (Greek cheese pie)
1 Std. 10 Min
Baked chocolate ricotta with blueberries and cream
55 min
Mini Jamaican style ginger bundts
25 Min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25u. 15min
Steamed white chocolate cheesecake
25 Std. 20 Min
Cheesecakes in jars
4h
Chocolate custard mille feuille
8h 15min
Crème brûlée
7 Std.