Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g thickened cream
- 250 g full cream milk
- 500 g buttermilk
- ½ tsp vanilla bean paste
- 70 g milk chocolate, broken into pieces
- 70 g dark chocolate, broken into pieces, plus extra shaved for garnishing (optional)
- 130 g caster sugar
- 1 egg white
- 1 tbsp Frangelico
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2030 kJ / 483.3 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 65.9 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 134.3 mg
Alternatywne przepisy
Brown butter ice cream with peanut butter ganache swirl
24 Std. 40 Min
Coffee semifreddo
6h 30min
Chocolate pudding
6h 30min
Chai tea
15min
Custard
10min
Chocolate ice cream
12 godz.
Chocolate mousse
3h 20min
Cacao cinnamon eggnog
25min
Dumplings with chocolate centres and cherry sauce
1h 30min
Hazelnut torte
3u. 15min
Crème brûlée
7h
Chocolate fondant cake
40min