Schnitzel mit Gemüsekruste und Kartoffeln

Schnitzel mit Gemüsekruste und Kartoffeln

4.2 195 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Schnitzel mit Kartoffeln
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Schweineschnitzel (Minutensteaks), ca. 1,5 cm dick (siehe Tipp)
    500 g
  • Gouda in Stücken
    100 g
  • Zucchetti in Stücken
    150 g
  • rote Peperoni in Stücken
    100 g
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Frischkäse
    80 g
  • Speckwürfel
    200 g
  • Wasser
    500 g
  • Gemüse-Bouillon Paste
    1 geh. TL
    1 Gemüsebouillonwürfel
  • Kartoffeln, festkochend in mundgerechten Stücken
    750 g
Sauce
  • Frischkäse
    100 g
  • Weizenmehl (30 g)
    2 ½ EL
  • Muskatnuss, gemahlen
    2 - 3 Prisen
  • Pfeffer, gemahlen
    2 - 3 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 871 kcal / 3645 kJ
Białko 49 g
Tłuszcz 57 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...