Wersje kompatybilne
Espárragos y cecina con vinagreta templada de frutos secos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
12
lonchas de cecina
lub 12 lonchas de jamón serrano - 1000 g de espárragos verdes (sin la parte leñosa)
- 400 g de agua
- 50 g de avellanas
- 80 g de aceite de oliva
- 50 g de nueces peladas
- 50 g de arándanos congelados
- 10 g de vinagre balsámico
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 852 kJ / 203 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 547.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cacahuates o nueces picados gruesos (100-200 g)
5min
Verduras salteadas
30 min
Espárragos al vapor con salsa de alcaparras
40 min
Salteado de alcachofas, gambas y gulas
30 min
Brochetas de langostinos, beicon y piña con guarnición de verduras
45 min
Queso parmesano rallado u otro queso duro (100-250 g)
5min
Chipirones, morcilla y manzana
1h
Pulpo y crema de calabacín
1h 25min
Espárragos blancos con emulsión de cilantro y berberechos
10min
Filetes de trucha y espárragos con mantequilla de jengibre
20 min
Tortilla de calabacín y queso crema para dos
20 min
Tataki de atún
30 min