Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 pepinos semipelados
- 40 g de cebolleta en rodajas
- 200 g de solomillo de atún fresco semicongelado, en trozos de 3 cm
- 1 cucharada de aceite de sésamo
- 2 cucharadas de salsa de soja
- 1 cucharada de salsa inglesa
- 1 cucharada de zumo de limón
- 1 cucharada de semillas de sésamo tostado
Mayonesa de wasabi
- 250 g de aceite de girasol
- 1 - 2 cucharaditas de wasabi en pasta
- 1 pellizco de sal
- 1 huevo
- 1 cucharada de zumo de limón
Montaje
- 1 cucharada de semillas de sésamo tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 592 kJ / 141 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 94.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmón marinado al jengibre con salsa de cítricos y wasabi
48h
Poke bol hawaiano
45 min
Blinis con tartar de salmón
1h 20min
Ceviche de corvina
2h 40 min
Reducción de vino oloroso Pedro Ximenez
15 min
Ceviche de bacalao
20 min
Tartar de bonito con espuma de cebollino
20 min
Ceviche de salmón
10 min
Tartar thai de salmón
45 min
Steak tartare
30min
Tataki de atún
30min
Tartar de atún rojo y crema de almendras
1h 20min