Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Bacalhau em sous-vide com risoto de beterraba e limão
TM6

Bacalhau em sous-vide com risoto de beterraba e limão

4.9 (14 ocen)

Składniki

  • 4 filetes de bacalhau fresco c/ pele (200 g unid.)
  • 5 pés de tomilho
  • 3 c. chá de raspa de limão
  • 30 g sumo de limão, mais 1 c. de chá
  • 30 g chalota
  • 200 g beterraba cortada em pedaços (2-3 cm)
  • 20 g azeite, mais q.b. p/ temperar e p/ regar
  • 240 g arroz p/ risoto
  • 130 g vinho branco seco
  • 580 g água
    lub 580 g caldo de legumes líquido
  • 1 c. chá cheia de caldo de legumes caseiro
    lub ½ cubo de caldo de legumes, esfarelado
  • 1 - 2 talos de citronela cortados em pedaços
  • 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ fritar
  • 2 pitadas de pimenta branca
  • 40 g manteiga

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
2366 kJ / 565 kcal
Białko
42 g
Węglowodany
53 g
Tłuszcz
18 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
2.7 g
Sód
1501 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy