Tarta helada de limón sin gluten

Tarta helada de limón sin gluten

5.0 58 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 50 min
10 raciones

Składniki

Base
  • 250 g de almendra molida
  • 40 g de harina de coco
  • 1 pellizco de sal
  • 1 cucharadita de vainilla líquida
  • 100 g de jarabe de agave
  • 75 g de aceite de coco (y algo más para engrasar)
Relleno
  • 250 g de nata (35% de grasa) muy fría
  • 190 g de queso cremoso
  • 340 g de leche condensada
  • 120 g de zumo de limón recién exprimido
  • 1 cucharada de piel de limón rallada
  • ½ limón en rodajas de 2-3 mm
  • 50 g de arándanos frescos

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 527 kcal / 2205 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 39.4 g
Węglowodany 37.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 19.3 g
Sód 140.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...