Pan de croissant
TM6 TM5

Pan de croissant

5.0 (3 oceny)

Składniki

Masa previa

  • 100 g de leche entera
  • 15 g de levadura prensada fresca
  • 170 g de harina de fuerza

Masa de brioche con masa madre

  • 340 g de harina de fuerza
  • 80 g de agua
  • 1 huevo
  • 75 g de azúcar
  • 5 g de sal
  • 100 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos

Hojaldrado

  • 250 g de mantequilla en un bloque, muy fría

Wartości odżywcze
na 1 rebanada
Kalorie
1682 kJ / 402 kcal
Białko
6.7 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
25.2 g
Tłuszcz nasycony
15.3 g
Błonnik
1.4 g
Sód
176.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy