Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basil Oil
- 16 oz ice water
- 20 oz water
- 4 oz fresh basil leaves
- 6 oz extra virgin olive oil
- ½ oz freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- 1 pinch salt
Tomato Basil Soup
- 2 oz dried red lentils
- 4 oz red onion, quartered
- 2 garlic clove
- 4 stalks fresh oregano, leaves only
- 2 oz extra virgin olive oil
- 32 oz Roma tomatoes, halved
- 12 oz vegetable stock
- 1 tbsp sugar
- ½ oz fresh basil leaves, plus extra to garnish
- croutons, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 51.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot Ginger Soup
20min
Leek and Potato Soup
40min
Creamy Mushroom Soup
25min
Cream of Asparagus Soup
15 Min
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1h 5min
Butternut Squash and Apple Soup
30min
Creamy Tomato Soup
30min
French Onion Soup
1 godz. 10 min
Asparagus Cream Soup
25min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1h 5min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50min