Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 repollo liso blanco (aprox. 600 g)
- 8 g de sal
- 1 cucharadita de bayas de enebro
- 2 cucharaditas de comino en grano
- 5 clavos enteros
- 250 g de agua
- 30 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 627 kJ / 150 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 15 g
- Sód
- 1.4 mg
Alternatywne przepisy
Leche de coco
10min
Mantequilla de polenta vegana
25 min
Gomasio con alga nori
5min
Chutney de pera y jengibre
1h
Verduras fermentadas en conserva
64h 20min
Concentrado de caldo de carne y verduras (Cocción lenta)
3h
Mantequilla clarificada (Ghee) - Subcontinente indio
35 min
Remolacha fermentada
72h
Mermelada de fresa y chía sin azúcar
1h
Bebida vegetal con cúrcuma (golden milk)
15 Min
Limonada de jengibre y menta
5min
Peras al vino tinto
3sa 20 dk