Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aceitunas aliñás
- 300 g de aceitunas negras sin carozo
- 50 - 70 g de cebolla de verdeo en trozos
- 1 cucharadita de pimentón
- 100 g de aceite de oliva
- 30 g de vinagre de jerez
- 3 dientes de ajo
- 1 cucharadita de orégano seco
- 1 cucharadita de comino en grano
Papas aliñás
- 2 huevos
- 750 g de agua
- 500 g de papas con cáscara y lavadas
- 1 - 2 cebollas de verdeo en juliana fina
- 1 lata de atún en aceite (aprox. 110 g)
- 2 cucharadas de perejil fresco picado
- 20 g de vinagre de jerez
- 150 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1785 kJ / 427 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 35.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 35.9 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 2002.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada rusa de remolacha
Brak ocen
Turrón de coco
35min
Sopa de ave
40min
Ensalada de cuscús con dátiles y almendras
15 Min
Ensalada de remolacha con vinagreta de perejil
Brak ocen
Tequila Sour
10 Min
Coctel tropical
10 Min
Caipiriña
10 Min
Caipirinha
5 Min
Caipiriña de mango
5 Min
Crema helada de naranja
9h 20min
Merengue con agua
15 Min