Urządzenia i Akcesoria
Jam and coconut tarts
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
24 portions
Składniki
Pastry
-
unsalted butter softened and cut into pieces, plus extra to grease125 g
-
plain flour plus extra to dust250 g
-
white sugar25 g
-
baking powder2 tsp
-
sea salt1 pinch
-
eggs separated3
-
water20 g
-
smooth apricot jam250 g
Topping
-
cream of tartar1 pinch
-
caster sugar200 g
-
desiccated coconut150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
46.5 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
822.1 kJ /
195.7 kcal
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
24.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Malva pudding
50 min
Walnut and coffee cream muffin
55 min
Ginger spice and white chocolate muffin
35 min
Apple cake
1 godz.
Mealie bread
55 min
Milk tart
3 godz.
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24 godz. 30 min
The Great Aussie "bite"
8 godz. 35 min
Romany creams
1 godz. 15 min
Pancetta-wrapped apricot stuffing roll
1 godz.
Melting moments with lemon cream
45 min
Lemonade scones
25 min