Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g di zucchero
- 1 limone, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 15 g di lievito di birra fresco
- 250 g di latte
- 60 g di burro
- 500 g di farina manitoba
- 10 g di sale
- olio di arachidi q.b. per friggere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1548 kJ / 370 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Làciàditt (Frittelle dolci)
1h 40min
Torta margherita
50 Min
Frittelle di ricotta e zafferano (Arrobiolus sarde)
1h 15min
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Frittelle di mele e arancia
1h 5min
Fritole veneziane
2h 40min
Frittelle all’uvetta
30 Min
Frittelle di mele
40 Min
Pane arabo
3 Std. 30 Min
Sfinci siciliane
2 godz. 30 min
Krapfen con crema pasticcera
4 godz. 20 min
Gnocco fritto
1h 5min