![Dorayaki con crema di fagioli azuki Dorayaki con crema di fagioli azuki](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/157a8bdf-7d3b-4016-8690-ab2c7771cc43/Derivates/40b4db52-d125-4bac-998b-9a72d604baa1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Anko (crema di fagioli azuki)
- 300 g di fagioli azuki rossi secchi, ammollati e scolati (vedere consigli)
- 1650 g di acqua
- 150 g di zucchero grezzo di canna
- 1 pizzico di sale
- 20 g di mirin (opcjonalnie)
Dorayaki
- 2 uova
- 40 g di zucchero
- 20 g di miele millefiori
- 20 g di mirin
- 120 g di acqua
- 200 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
-
5
g di bicarbonato di sodio, sciolto in 1 cucchiaino di acqua
lub 2 g di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 560.1 kJ / 133.8 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 0.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kibbeh con salsa allo yogurt
1h
Panini dolci alla patata americana
3 godz.
Pancakes
30min
Pancakes
45min
Crêpes
1h 20min
Freakshakes gusto crostata
2h 30min
Nugget di pollo con chutney al melone
3 godz.
Barbajada
20min
Mini donuts
4 Std.
Crêpes Suzette
35min
Crêpes (senza lattosio)
1h
Waffles alla panna
1h 15min