Dorayaki con crema di fagioli azuki
TM5 TM6

Dorayaki con crema di fagioli azuki

3.7 (18 ocen)

Składniki

Anko (crema di fagioli azuki)

  • 300 g di fagioli azuki rossi secchi, ammollati e scolati (vedere consigli)
  • 1650 g di acqua
  • 150 g di zucchero grezzo di canna
  • 1 pizzico di sale
  • 20 g di mirin (opcjonalnie)

Dorayaki

  • 2 uova
  • 40 g di zucchero
  • 20 g di miele millefiori
  • 20 g di mirin
  • 120 g di acqua
  • 200 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale
  • 5 g di bicarbonato di sodio, sciolto in 1 cucchiaino di acqua
    lub 2 g di lievito in polvere per dolci

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
560.1 kJ / 133.8 kcal
Białko
2.9 g
Węglowodany
24.7 g
Tłuszcz
27.8 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
0.8 g
Sód
0.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy