Dorayaki con crema di fagioli azuki

Dorayaki con crema di fagioli azuki

3.6 20 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 13 godz.
16 pezzi

Składniki

Anko (crema di fagioli azuki)
  • di fagioli azuki rossi secchi ammollati e scolati (vedere consigli)
    300 g
  • di acqua
    1650 g
  • di zucchero grezzo di canna
    150 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di mirin (opcjonalnie)
    20 g
Dorayaki
  • uova
    2
  • di zucchero
    40 g
  • di miele millefiori
    20 g
  • di mirin
    20 g
  • di acqua
    120 g
  • di farina tipo 00
    200 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di bicarbonato di sodio sciolto in 1 cucchiaino di acqua
    5 g
    2 g di lievito in polvere per dolci, sciolto in 1 cucchiaino di acqua

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 133.8 kcal / 560.1 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 27.8 g
Węglowodany 24.7 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 0.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...