Millefoglie
TM6

Millefoglie

4.7 (32 oceny)

Składniki

Crema pasticcera

  • 500 g di latte intero
  • 100 g di zucchero
  • 40 g di farina tipo 00
  • 10 g di amido di mais (maizena)
  • 100 g di tuorli (5 tuorli circa)
  • 1 stecca di vaniglia, i semini
  • 1000 g di acqua

Pasta sfoglia

  • 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
  • 200 g di farina tipo 00
  • 90 g di acqua fredda (tenuta in congelatore per 10 minuti)
  • 2 pizzichi di sale

Millefoglie

  • 50 g di zucchero a velo

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1618.1 kJ / 386.7 kcal
Białko
6.8 g
Węglowodany
36.4 g
Tłuszcz
24.2 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Błonnik
0.5 g
Sód
45.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy