Millefoglie

Millefoglie

4.7 34 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
8 porzioni

Składniki

Crema pasticcera
  • 500 g di latte intero
  • 100 g di zucchero
  • 40 g di farina tipo 00
  • 10 g di amido di mais (maizena)
  • 100 g di tuorli (5 tuorli circa)
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 1000 g di acqua
Pasta sfoglia
  • 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
  • 200 g di farina tipo 00
  • 90 g di acqua fredda (tenuta in congelatore per 10 minuti)
  • 2 pizzichi di sale
Millefoglie
  • 50 g di zucchero a velo

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 386.7 kcal / 1618.1 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 24.2 g
Węglowodany 36.4 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Sód 45.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...