Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua a temperatura ambiente
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto in polvere - 6 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 250 g di farina manitoba
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di farina tipo 00
Terminare la preparazione
- rucola fresca, a piacere
- pomodori a fette, a piacere
- prosciutto crudo a fette, a piacere
- Parmigiano Reggiano in scaglie, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1771 kJ / 423.5 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 72.5 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 67.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia ripiena alla mozzarella
50min
Focaccia con patate e rosmarino
2sa 35 dk
Focaccia croccante
2 Std. 10 Min
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Pizzette al formaggio di capra
1h 35 min
Focaccia di patate
2hod. 50min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2sa
Pizza con polpette in salsa piccante, scamorza e peperoni
3 godz. 50 min
Focaccia alle patate (per 1 persona)
1 Std. 30 Min
Pizza capricciosa
1h 35 min
Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia
3 godz. 50 min
Pizza barese ai pomodorini
2sa