![Focaccia primavera Focaccia primavera](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e0fbec68-cf5a-49c0-9a0e-810fe1d6c111/Derivates/d7fda6da-c80a-415b-9606-4b87d0e83197.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua a temperatura ambiente
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto in polvere - 6 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 250 g di farina manitoba
- 150 g di farina tipo 00
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- rucola fresca, a piacere
- pomodori a fette, a piacere
- prosciutto crudo a fette, a piacere
- Parmigiano reggiano in scaglie, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1771 kJ / 423.5 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 72.5 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 67.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia con fiori di zucca e burrata
3 godz. 40 min
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Focaccine con pomodorini
3 godz. 40 min
Pizza capricciosa
1hod. 35min
Pizza diavola
1sa 45 dk
Focaccia al profumo di timo
1 godz. 55 min
Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia
3h 50min
Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella
4h
Pizza margherita (per 1 persona)
1 Std. 30 Min
Focaccia classica ad alta idratazione
5 godz.
Pizza barese ai pomodorini
2h
Pizza napoletana
9h