Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua a temperatura ambiente
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto in polvere - 7 - 8 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 400 g di farina manitoba
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 200 g di mozzarella a pezzi
-
250
g di passata di pomodoro
lub 250 g di polpa di pomodoro - 200 g di salame piccante, a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3694 kJ / 883 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 80.5 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.7 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 120 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia primavera
3 Std.
Pizza Gourmet con mozzarella di bufala e composta di pere e zenzero
5 Std.
Pizza quattro stagioni
1 Std. 30 Min
Cuore allo zafferano (senza lattosio)
30 Min
Pizza saporita con uova e spinaci
2 godz. 30 min
Pizza diavola
1 Std. 45 Min
Pizza romana bianca
6 godz. 30 min
Pizza vegetariana a lunga lievitazione
20h
Pizza New York style
3 godz. 50 min
Pizza margherita (per 1 persona)
1 Std. 30 Min
Pizza Margherita e basilico
2 Std. 10 Min
Pizza napoletana
9 Std.