Thenthuk (Tibetische Nudelsuppe)

Thenthuk (Tibetische Nudelsuppe)

4.7 65 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Nudeln
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    150 g
  • Ei
    1
  • Wasser
    20 g
Suppe
  • Zwiebeln geviertelt
    80 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)
    20 g
  • Koriander abgezupft
    5 g
  • Öl
    30 g
  • Möhren in Würfeln (1 cm)
    100 g
  • Tomaten auf Wunsch entkernt, in Würfeln (1 cm)
    200 g
  • Zucchini in Würfeln (1 cm)
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 EL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Wasser
    1000 g
  • Sojasauce zum Würzen
    20 g
  • Austernsauce zum Würzen
    40 g
  • Chilisauce (opcjonalnie) nach Geschmack
  • Blattspinat, frisch
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 323 kcal / 1352 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 283 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...