Glasnudel-Kräuter-Salat mit Ponzu-Erdbeeren und Erdnüssen

4.4 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
5 Portionen

Składniki

  • Erdnüsse, geröstet, gesalzen und etwas mehr zum Garnieren
    100 g
  • Koriander, frisch grob gehackt
    5 g
  • Petersilienblätter
    10 g
  • Minzblätter
    5 g
  • Chilischote nach Geschmack entkernt, in kleinen Stücken
    1
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    15 g
  • Erdbeeren, frisch halbiert
    400 g
    400 g Cherry-Tomaten, halbiert
  • Ponzu-Sauce
    65 g
  • Honig
    15 g
  • Zesten von Limettenschale
    3 TL
  • Reisessig
    20 g
  • Vermicelli Glasnudeln in der Mitte zerbrochen
    250 g
  • Wasser
    750 g
  • Sesamöl
    45 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Limettensaft
    10 g
  • Salz (opcjonalnie)
    ½ TL
  • Knoblauch, granuliert (opcjonalnie)
    ½ TL
  • Chilipaste (opcjonalnie)
    5 g
  • Frühlingszwiebeln in feinen Ringen
    40 g
  • Rucola (opcjonalnie)
    50 g
  • Sesam, geröstet (opcjonalnie) zum Garnieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 275 mg
Białko 7 g
Kalorie 1784 kJ / 426 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...