Gerösteter Blumenkohl mit Pumpernickelcrunch und Sesam-Hollandaise

Gerösteter Blumenkohl mit Pumpernickelcrunch und Sesam-Hollandaise

3.6 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Pumpernickelcrunch & gerösteter Blumenkohl
  • Pumpernickel
    200 g
  • Sesam
    10 g
  • Ras el Hanout
    5 TL
  • Rapsöl
    60 g
  • Salz
    1 TL
  • Bockshornklee, gemahlen
    1 ½ TL
  • Paprika edelsüß
    2 TL
  • Blumenkohl in Spalten (4 cm)
    1400 g
Sesam-Hollandaise
  • Weißwein
    50 g
  • Limetten unbehandelt, 2 TL Schale fein abgerieben und 20 g Saft ausgepresst.
    2
  • Butter weich, in Stücken
    250 g
  • Sesamöl, geröstet
    30 g
  • Sesam
    10 g
  • Eigelb
    5
  • Zucker
    1 ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Cayenne-Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
    Pfeffer
Fertigstellung
  • Daikon-Kresse-Beet abgeschnitten
    5 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1834 mg
Białko 14 g
Kalorie 3640 kJ / 870 kcal
Tłuszcz 75 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 36 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...