Tex-Mex-Hähnchen und Quinoa-Salat

4.3 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Quinoa
    200 g
  • Wasser und etwas mehr zum Abspülen
    450 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    10 g
  • Hähnchenbrust-Aufschnitt in Streifen
    300 g
  • Schwarze Bohnen, aus der Dose abgetropft
    100 g
  • Mais, aus der Dose abgetropft
    100 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    100 g
  • Avocado in Stücken
    150 g
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    30 g
  • Babyspinat, frisch
    50 g
  • Joghurt, 3,5% Fett
    150 g
  • Olivenöl
    30 g
    30 g Avocadoöl
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    30 g
  • Chilipulver
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika de la Vera
    ½ TL
  • frische Chilischoten (opcjonalnie) in Scheiben (2 mm)
    10 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2176 mg
Białko 31 g
Kalorie 2190 kJ / 523 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 9.4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...