Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 160 g Zucker
- ½ Vanilleschote
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eier
- 250 g Milch
- 300 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
Frosting und Fertigstellung
- 60 g weiße Schokolade, in Stücken
- 30 g Butter, in Stücken
- 200 g Frischkäse
- 6 Aprikosen aus der Dose halbiert, (insgesamt 12 Hälften), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1561 kJ / 373 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 137 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min
Apfelschnitten
2h
Oster-Zupfkuchen
2h
Marzipan-Mohn-Torte
5 Std.
Preiselbeertorte
2sa 30 dk
Grusel-Schnitten
1sa 30 dk
Ostertorte
7 Std.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1sa 30 dk
Melonenkuchen
3sa
Rübli-Cupcakes
50min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2h