Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 160 g Zucker
- ½ Vanilleschote
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eier
- 250 g Milch
- 300 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
Frosting und Fertigstellung
- 60 g weiße Schokolade, in Stücken
- 30 g Butter, in Stücken
- 200 g Frischkäse
- 6 Aprikosen aus der Dose halbiert, (insgesamt 12 Hälften), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1561 kJ / 373 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 137 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Osterhäschen mit Aprikosen-Bommel
1 Std.
Oster-Brot-Torte
1 Std.
Erdbeer-Knusper-Torte mit weißer Schokolade
1 Std. 30 Min
Erdbeer-Poke-Cake
13sa
Erdbeer-Stracciatella-Schmandschnitten
2 Std. 30 Min
Schoko-Waldmeister-Himbeer-Torte
6 Std. 30 Min
Carina-Kuchen
2 Std. 30 Min
Oster-Zupfkuchen
2 godz.
Brownie-Blaubeer-Cheesecake
2 Std. 30 Min
Sägespänekuchen
2 godz.
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min
Zimt-Weihnachtstorte
8 Std. 20 Min