Urządzenia i Akcesoria
Marmorierter Eierlikörkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 Scheiben
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Zucker200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Eier5
-
Eierlikör200 g
-
Mehl300 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Kakao1 ½ EL
-
Mokkabohnen aus Schokolade75 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
932 kJ /
223 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1 godz. 45 min
Eierlikörkuchen
1 godz. 10 min
Pflaumen-Eierlikör-Muffins
50 min
Flinke Eierlikör-Muffins
30 min
Quarkstollen
1 godz. 10 min
Rotweinschnitten mit Kirschen
1 godz.
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2 godz. 30 min
Rotweingugelhupf
1 godz. 40 min
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 godz.
Lebkuchen-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Eierlikör-Mandel-Torte
4 godz.
Glühweinkuchen
1 godz. 10 min