![Torta di Pasqua al formaggio umbra Torta di Pasqua al formaggio umbra](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b7200319-2569-4685-800c-372fd4fe9f4b/Derivates/9a49a049-ba11-4118-8680-acbfe2ffda95.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di latte
- 10 g di lievito di birra fresco
- 3 uova
- 280 g di farina manitoba
- 50 g di burro fuso
- 5 g di sale
- 50 di Gruviera a cubetti
- 20 g di Gruviera a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1208.6 kJ / 288.9 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 398.7 mg
Alternatywne przepisy
Fettuccine all'abruzzese
1 Std.
Torcolo di San Costanzo
5h 30min
Ciaramicola
1 Std.
Pizza di pasqua dolce
3h
Crescia sfogliata urbinate
1h 30min
Castagnole (Cecamarini)
1 Std. 5 Min
Pomodori ripieni di riso basmati
1 Std.
Tozzetti
1h 30min
Ciambelline al vino rosso passito
1 Std.
Crescia al formaggio
3hod. 10min
Torta al testo
1 Std.
Ciambelline al vino rosso
1 Std.