Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di latte
- 10 g di lievito di birra fresco
- 3 uova
- 280 g di farina manitoba
- 50 g di burro fuso
- 5 g di sale
- 50 di Gruviera a cubetti
- 20 g di Gruviera a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1208.6 kJ / 288.9 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 398.7 mg
Alternatywne przepisy
Tozzetti
1h 30min
Crescia al formaggio
3 Std. 10 Min
Ciambelline al vino rosso
1h
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Pizza di Pasqua
3h
Torta al testo
1h
Maritozzo romano
11 Std.
Torcolo di San Costanzo
5 godz. 30 min
Ciaramicola
1h
Pizza di pasqua dolce
3h
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50min
Ciambellone alla frutta secca
55p