Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di latte intero
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 5 g di zucchero
- 600 g di farina manitoba
- 140 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di sale
- 80 g di acqua
- sale grosso, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1834.3 kJ / 438.4 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 511.3 mg
Alternatywne przepisy
Pane toscano (TM6)
16h 30min
Pizzette rosse
4 Std.
Panini semidolci
1 Std. 30 Min
Riccioli mantovani
1小时 20 分钟
Focaccine morbide
3 Std. 30 Min
Pane dolce per la colazione
1 Std. 30 Min
Focaccia al profumo di timo
1h 55min
Focaccia con i fiocchi (di Erica Liverani)
4h 5min
Impasto base per pane
1 Std.
Focaccia alle patate (per 1 persona)
1 Std. 30 Min
Panini morbidi dolci
1 Std. 30 Min
Focaccia
6 Std.