Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di nocciole sgusciate e spellate
Crema gianduia
- 45 g di zucchero
- 50 g di nocciole sgusciate e spellate
- 10 g di cacao amaro in polvere
- 110 g di cioccolato al latte a pezzi
- 10 g di burro
-
5 - 10
g di olio di nocciole
lub 5 - 10 g di olio di arachidi
Frozen yogurt
- 70 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia a pezzi
- 30 g di latte
- 500 g di yogurt greco bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1548 kJ / 370 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Pasta di pistacchi (100%)
20 min.
Gelato al pistacchio senza uova
10h 20min
Stracciatella
10 godz. 25 min
Gelato semplice alla nocciola
6h 30min
Gelato al cocco
10h 20min
Gelato alla nocciola senza uova
10h 20min
Gelato al cioccolato
12 Std.
Ghiaccioli cremosi alle fragole e cioccolato bianco
9h 20 min.
Frozen yogurt con cioccolato e granelle
10h 30 min.
Frozen yogurt al pistacchio
10h 20min
Gelato al cardamomo e cioccolato bianco
10h 30 min.
Gelato allo yogurt
10h 20min