Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 albumi
- 1 pizzico di sale
- 200 g di cioccolato fondente a pezzi
- 100 g di burro morbido, a pezzi
- 100 g di zucchero
-
40
g di zucchero vanigliato, fatto in casa
lub 1 bustina di zucchero vanigliato (circa 8 g) - 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 10 g di cacao in polvere
- 160 g di farina
- zucchero a velo q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1327.1 kJ / 317.2 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 91.9 mg
Alternatywne przepisy
Biscotti alle nocciole e fondente (senza lattosio)
35 Min
Plumcake marmorizzato cocco e ricotta
2 godz.
Biscottini mele e noci
50 Min
Cioccolatini al caramello salato (TM6)
3 godz.
Muffin al cappuccino
1h
Crêpes proteiche con burro di arachidi
30 Min
Muffin sacher al Varoma
30 Min
Torta solo albumi
40 Min
Cookies noci e avena (senza glutine)
1h
Torta di albumi e cioccolato
45 Min
Torta di zucca, cannella e cioccolato
1 godz. 20 min
Torta estasi
45 Min