
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lammkoteletts sous-vide
- 1 Bio-Zitrone
- 300 g Weißwein
- 1 Knoblauchzehe angedrückt
- 4 Prisen Salz
- 60 g Honig
- 1500 g Wasser
- 30 g Zitronensaft frisch gepresst (siehe Tipp)
- 600 g Lammkoteletts
- ½ TL Fenchelsamen (im Mörser etwas anstoßen)
- 3 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
Artischocken und Fertigstellung
- 6 - 8 Artischockenherzen, frisch (siehe Tipps)
- 1 Zitrone Saft gepresst
- 1 Knoblauchzehe halbiert
- 1 Bund Petersilie, frisch Blättchen abgezupft
- 30 natives Olivenöl extra
- 40 g Weißwein
- 100 g Wasser
- 1 Prise Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 553 kcal / 2320 kJ
- Białko
- 47 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 30 g
- Błonnik
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 493 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
BBQ Schweinefilet sous-vide koreanische Art
4 godz. 50 min
Jakobsmuscheln sous-vide in Zitronenbuttersauce
1 godz. 10 min
Sous-vide Schweinskotelett mit Apfel-Sellerie-Salat
2 godz. 10 min
Sous-vide Oktopus-Salat
8 godz.
Lammbraten gefüllt mit Nüssen und Trockenfrüchten
3 godz. 15 min
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5 godz. 15 min
Ossobuco sous-vide
13 godz.
Zitronige Chicken-Wings sous-vide mit Erdäpfeln
3 godz.
Ribisel-Pavlova
2 godz. 50 min
Beiried mit Rotweinsauce und Gorgonzolabirnen
1 godz. 15 min
Rindsfiletsteak sous-vide mit Melanzanigemüse
2 godz. 30 min
Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise
2 godz. 20 min