
Urządzenia i Akcesoria
Ossobuco sous-vide
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 13 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Kalbshaxe, mit Knochen (ca. 160 g bis 200 g pro Stück)4 Scheiben
-
Salz4 Prisen
-
schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen4 Prisen
-
Weizenmehl1 EL
-
Öl zum Braten3 EL
-
Knoblauchzehe halbiert1
-
Zwiebeln halbiert50 g
-
Olivenöl30 g
-
Lauch nur weißer Teil, in Scheiben (ca. 3 mm)200 g
-
Paprikapulver, edelsüß1 Prise
-
Tomatenmark60 g
-
Honig20 g
-
Rotwein200 g
-
Wasser1500 g
-
Zitronensaft frisch gepresst (siehe Tipp)30 g
-
Petersilienblätter gehackt, zum Garnieren
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
389 kcal /
1626 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
232 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sous-vide
20 Przepisów
Austria
Austria