Ossobuco sous-vide

Ossobuco sous-vide

4.2 14 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 13 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Kalbshaxe, mit Knochen (ca. 160 g bis 200 g pro Stück)
    4 Scheiben
  • Salz
    4 Prisen
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    4 Prisen
  • Weizenmehl
    1 EL
  • Öl zum Braten
    3 EL
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • Zwiebeln halbiert
    50 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Lauch nur weißer Teil, in Scheiben (ca. 3 mm)
    200 g
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 Prise
  • Tomatenmark
    60 g
  • Honig
    20 g
  • Rotwein
    200 g
  • Wasser
    1500 g
  • Zitronensaft frisch gepresst (siehe Tipp)
    30 g
  • Petersilienblätter gehackt, zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 389 kcal / 1626 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 232 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...