Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Emulsione
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
Insalata di grano saraceno
- 750 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di grano saraceno (cottura 20 minuti)
- 300 g di seppie tagliate ad anelli
- 150 g di code di mazzancolle, pulite
- 150 g di zucchine a dadini (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1016.1 kJ / 242.9 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grano saraceno con pomodorini e basilico
30 Min
Insalata di riso integrale, tonno e zucchine
40 Min
Insalata di polpo e zucchine
1h
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 Min
Filetto di salmone con insalata di quinoa
40 Min
Merluzzo al cartoccio con fave e grano saraceno
40 Min
Treccia di trota salmonata sottovuoto
1 Std. 30 Min
Insalata di grano saraceno e gamberetti
40 Min
Insalata di riso integrale con vongole e pomodorini
45 Min
Insalata di seppioline con frutta secca
30 Min
Insalata di calamari
55 Min
Farro pomodorini e gamberi con pesto di prezzemolo (Modalità Cuoci riso)
30 Min