Zwiebelbrot für Fondue und Raclette

Zwiebelbrot für Fondue und Raclette

4.9 1.9K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 Portionen

Składniki

  • Öl zum Einfetten
  • Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Ausstreuen und Bearbeiten
    600 g
  • Roggenmehl Type 1150
    100 g
  • Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
    350 g
  • Sauerteig-Extrakt (z. B. von Seitenbacher)
    2 EL
  • Hefe (0.5 Würfel)
    20 g
  • Salz
    2 ½ TL
  • Honig
    1 TL
  • Joghurt, 1,5% Fett
    150 g
  • Röstzwiebeln
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 12 g
Kalorie 1496 kJ / 357 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 4.7 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...