Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 300 g Zwiebeln, geviertelt
-
20
g Pflanzenöl
lub 20 g Butterschmalz - 500 g Rindergulasch, in Stücken
- 1 TL Zucker
- 50 g Tomatenmark
- 250 g Tomaten, in kleinen Stücken
- 150 g Rotwein
- 2 EL Paprika edelsüß
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Kümmel, gemahlen
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- 1 EL Majoran
- 2 Lorbeerblätter
- 3 Wacholderbeeren
- 1 Prise Nelken, gemahlen
- 20 g Mehl
- 150 g Wasser
- 150 g Paprika, gemischt, rot und grün, in Rauten oder Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1337 kJ / 319 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Chili con carne
40 min
Gulaschsuppe
1h 5min
Rinderschmortopf
1h 55 min
Spaghetti Bolognese
40 min
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1h 10 min
Bolognesesauce
45 min
Gulaschsuppe
1 Std. 15 Min
Paprikagulasch
1h 25 min
Gulaschtopf "Palermo" mit Gnocchi
1h 25 min
Rindfleischeintopf
1 godz. 40 min
Rinderrouladen mit Gürkchen
1 Std. 15 Min
Ungarische Gulaschsuppe
2 godz.