Ungarisches Paprikagulasch

Ungarisches Paprikagulasch

4.4 3.5K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln geviertelt
    300 g
  • Pflanzenöl
    20 g
    20 g Butterschmalz
  • Rindergulasch in Stücken
    500 g
  • Zucker
    1 TL
  • Tomatenmark
    50 g
  • Tomaten in kleinen Stücken
    250 g
  • Rotwein
    150 g
  • Paprika edelsüß
    2 EL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Kümmel, gemahlen
    ½ TL
  • geriebene Zitronenschale
    1 TL
  • Majoran
    1 EL
  • Lorbeerblätter
    2
  • Wacholderbeeren
    3
  • Nelken, gemahlen
    1 Prise
  • Mehl
    20 g
  • Wasser
    150 g
  • Paprika, gemischt rot und grün, in Rauten oder Streifen
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 29 g
Kalorie 1337 kJ / 319 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 4.9 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...