![Soy-glazed Chicken with Pak Choi Soy-glazed Chicken with Pak Choi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/303f0a81-376e-4495-a84c-9ce7c6f4ba1c/Derivates/9e01be0c-f92c-451c-a595-a01c95e3e5fb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 10 g fresh root ginger, peeled, sliced in rounds (2 mm)
- 80 g brown sugar
- 200 g dark soy sauce
- 20 g vegetable oil
- 8 chicken thighs, boneless, skin on
- 300 g water
-
500
g pak choi
lub 500 g broccoli florets - 2 spring onions, thinly sliced, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2139 kJ / 511.3 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 34.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1585.4 mg
Alternatywne przepisy
Sticky Sesame Chicken
40 мин.
Chinese Pork with Vegetables
1ч. 20 мин.
Kalguksu (Chicken Noodle Soup)
1h 15min
Korean Fried Chicken
3sa 10 dk
Chicken Katsu Curry with Rice
1h 40min
Lemon Chicken
20 Min
Seared Sesame Steaks with Ginger Chopped Salad and Lime Couscous
35 min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1 Std. 5 Min
Curry Noodles with Pork
45 min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 min
Sticky Chilli Beef
55 min