Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 30 g coconut oil
- 5 g fresh coriander leaves, plus 1 Tbsp roughly chopped leaves
- 100 g fresh baby sweetcorn, halved lengthways
- 80 g Thai green curry paste (see tips)
- ¾ tsp fine sea salt
-
800
g tinned light coconut milk
lub tinned coconut milk - 100 g mangetout
- 100 g rice vermicelli noodles
- boiling water, for soaking noodles
- 300 g fresh mixed seafood
- 1 fresh red chilli, thinly sliced, for garnishing
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1816 kJ / 435 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Sód
- 1720 mg
Alternatywne przepisy
Beef Rendang
2 Std. 30 Min
Thai Green Curry Paste
15 Min
Cashew Nut Prawn Stir-Fry
40 Min
Pad Thai Noodles with Prawns
30 Min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30 Min
Thai Mussels
25min
Green Curry Chicken
55 min
Thai Steamed Trout Parcels
35 Min
Prawn Bhuna
30 Min
Prawn Stir-Fry with Rice and Vegetables
45 Min
Prawn And Chicken Laksa
40 Min
Keralan Fish Curry
30 Min