![Ginger, Chilli and Soy Marinade Ginger, Chilli and Soy Marinade](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/82f87487-fd4e-4538-a607-304ba8a712d3/Derivates/6445b437-eaf0-4772-9b50-26df3e83336e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 garlic cloves
- ½ - 1 fresh red chilli, halved, to taste
- 20 g white wine vinegar
- 5 g fish sauce
- 30 g sesame oil
- 30 g soy sauce
- Wartości odżywcze
- na 130 g
- Kalorie
- 1392.8 kJ / 332.9 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 2048.8 mg
Alternatywne przepisy
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1 Std. 5 Min
Lemon Grass, Ginger and Jalapeño Marinade
5 Min
Chinese Pork with Vegetables
1h 20min
Prawn And Chicken Laksa
40 Min
Thai Burger
35 Min
Prawn and Miso Noodle Soup
20 Min
Thai Green Curry Chicken
30 Min
Asian-style Beef Stew
2h 30min
Indochine Chicken Salad
1h 20min
Sticky Gochujang Marinade
10 Min
Prawn Curry
30 Min
Thai Cucumber Salad (TM6)
15 Min