Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pane raffermo a dadini
- 200 g di latte intero tiepido
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 150 g di speck a cubetti
- 2 uova
- 2 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata
- 50 g di farina tipo 0
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1000 g di acqua
- 1 mazzetto di erba cipollina fresca a pezzi
- brodo di carne q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spatzle agli spinaci
1h
Gnocchi alla romana
1h 15min
Gnocchi di spinaci
55 Min
Canederli al formaggio
1h
Spatzle alla barbabietola
30 Min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1h 10 min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1h 10 min
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Gnocchi di polenta
25min
Gnocchi di pane con radicchio e luganega
1 Std. 30 Min
Strangolapreti alla trentina
4 godz.
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 min