Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di Fontina valdostana a pezzi (3 cm)
- 200 g di latte intero
- 4 tuorli d'uovo
Terminare la preparazione
- 1 pizzico di pepe macinato
-
12
fette di polenta tostate
lub 12 fette di pane tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semolino dolce
1h
Paste di meliga (paste ad'melia)
40 min.
Zabaione
15 min
Piccoli flan al formaggio di capra e porri con salsa allo yogurt
45 min.
Fonduta con tartufo bianco
2h 20min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15 min.
Fonduta svizzera
20 min.
Mini bonet
2h
Bagna cauda
35min
Zabaione (TM6)
15 min
Flan di cavolfiore
45 min.
Bonèt
2h