![Fonduta Fonduta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AFF0CC7A-104A-4618-9C9A-6EC3036802E9/Derivates/3D2E93B7-D5CF-4CF7-B6CF-C2BA5ADB6FA5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di Fontina valdostana a pezzi (3 cm)
- 200 g di latte intero
- 4 tuorli d'uovo
Terminare la preparazione
- 1 pizzico di pepe macinato
-
12
fette di polenta tostate
lub 12 fette di pane tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zabaione
15 分钟
Fonduta con tartufo bianco
2h 20min
Mini bonet
2h
Flan di cavolfiore
45 分钟
Bonèt
2h
Risotto Castelmagno e nocciole
30 Min
Flan con fonduta al Parmigiano Reggiano (Bimby Friend)
35min
Semolino dolce
1 Std.
Polenta con fonduta di formaggi
1h 15min
Bagna cauda
35min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15min
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25 dk