Semifreddo al torrone in salsa di cioccolato

Semifreddo al torrone in salsa di cioccolato

4.5 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 45 min
10 porzioni

Składniki

Semifreddo
  • 200 g di zucchero
  • 4 uova i tuorli e gli albumi separati
  • 20 g di Rum bianco
  • 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 120 g di torrone bianco a pezzi
Salsa al cioccolato
  • 250 g di cioccolato fondente a pezzi
  • 50 g di burro morbido a pezzi
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 517.6 kcal / 2165.7 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 36.4 g
Węglowodany 41.5 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 20.9 g
Sód 68.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...