Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Semifreddo
- 200 g di zucchero
- 4 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 20 g di Rum bianco
- 400 g di panna (min. 30% di grassi)
- 120 g di torrone bianco a pezzi
Salsa al cioccolato
- 250 g di cioccolato fondente a pezzi
- 50 g di burro morbido a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2117 kJ / 506 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 35.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa tonnata
20 Min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 Min
Semifreddo mandorlato
8h 20min
Panna cotta
6h 30min
Budino al cioccolato
6h 15min
Meringhe
2h
Meringata
4h 30min
Crema di Cogne
15 Min
Budino cioccolato e amaretti
2 Std. 55 Min
Panna cotta al caffè
4h 20min
Crema di marroni
1h 10min
Bavarese al melone aromatizzata al Porto
3h 15min