Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Semifreddo
- 200 g di zucchero
- 4 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 20 g di Rum bianco
- 400 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 120 g di torrone bianco a pezzi
Salsa al cioccolato
- 250 g di cioccolato fondente a pezzi
- 50 g di burro morbido a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2165.7 kJ / 517.6 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 36.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 68.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brutti ma buoni di Gavirate
1 godz. 55 min
Semifreddo allo zabaione
12h 15min
Bavarese al melone aromatizzata al Porto
3h 15min
Panna cotta
6h 30min
Semifreddo alla crema al Whisky
5h 30min
Mousse al pistacchio con crumble al cacao
2 Std.
Pesche al forno ricoperte di meringa
45min
Semifreddo alla menta e cioccolato (senza lattosio)
2h 30min
Panna cotta ai mirtilli
6h 30min
Mini bonet
2 Std.
Crema al torroncino
10 dk
Semifreddo al pandoro e torrone con ganache al fondente
12h