Semifreddo al torrone in salsa di cioccolato

Semifreddo al torrone in salsa di cioccolato

4.5 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 45 min
10 porzioni

Składniki

Semifreddo
  • di zucchero
    200 g
  • uova i tuorli e gli albumi separati
    4
  • di Rum bianco
    20 g
  • di panna (min. 30% di grassi) fredda
    400 g
  • di torrone bianco a pezzi
    120 g
Salsa al cioccolato
  • di cioccolato fondente a pezzi
    250 g
  • di burro morbido a pezzi
    50 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 517.6 kcal / 2165.7 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 36.4 g
Węglowodany 41.5 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 20.9 g
Sód 68.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...